בשנים האחרונות העיצוב הכפרי נכנס יותר ויותר לבתים ויש כאלו שאף הגדילו לעשות וגם בנו את ביתם מעץ. כשהעיצוב בבית הוא כפרי, אין ספק שמומלץ להשלים את המראה גם בחצר הבית ובניית פרגולה מעץ היא הבחירה הנכונה לכך. במאמר הבא נסביר איך בונים פרגולת עץ בבתי עץ כפריים שלב אחר שלב.
מדידות ובחירת עץ
לפני שמתחילים במלאכת הבנייה, תחילה יש לבצע מדידות של המתחם שבו תיבנה הפרגולה. לרוב, פרגולה למרפסת תיבנה באזור המרוצף של החצר ועליו יש לבצע את המדידות.
מדידה לבניית פרגולה מחייבת נתונים של רוחב, אורך וגובה ובדיקה שאתם עומדים בגודל הפרגולה שלא מצריכה היתר בנייה. כל גודל מעל המותר מחייב אתכם בהמתנה לאישורים.
לאחר שעשיתם את המדידות, כעת בחרו את העץ שבעזרתו תבנה הפרגולה. עצים מתאימים יכולים להיות אורן, איפאה ואפילו במבוק.
סקיצת עבודה
הדבר הבא שיש לבצע בבנייה של פרגולה הוא סקיצת עבודה. חשוב להבין באופן מדויק איך תיראה הפרגולה שלכם.
יש אנשים שיעדיפו פרגולה עם עצים עבים מאוד ויש כאלו שיעדיפו שילוב של עצים עבים לצורך הקונסטרוקציה שתהווה עמוד תווך ועליה יחוברו לייסטים יותר עדינים.
כמו כן, לצורת הפרגולה גם יש משמעות עבור הסקיצה. יש פרגולות מרובעות, מלבניות וגם עגולות ויש לתכנן מראש את אזורי העמודים ודרך הבנייה. בסקיצה ניתן לראות בצורה יפה איך תיראה הפרגולה בפועל וגם כמה עצים צריך בשביל לבנות אותה.
צביעת העץ
לפני שמתחילים במלאכת ההרכבה, תחילה יש לצבוע את העץ. יש היום פרגולות עץ מרהיבות במגוון צבעים.
צבעי עץ מגיעים בסקלה דיי רחבה הכוללת גוונים טבעיים של עצים אחרים, לכה שקופה וצבעים צבעוניים אטומים.
עבור המראה הכפרי, לרוב יתאים גוון טבעי של עץ, אך ניתן גם לבחור בגווני פסטל ירוקים שגם הם מתאימים מאוד לאווירה הכפרית.
את הצביעה של העץ מבצעים בעזרת ספוג באופן אחיד וממתינים לייבוש. לרוב תזדקקו לשתי שכבות בין צביעה לצביעה וזה לוקח כיום עבודה.
יציקות בטון ועמודים
בסיום הצביעה והייבוש המלא של הצבע, אפשר להתחיל במלאכת הבנייה. הבנייה של פרגולת עץ תתחיל תמיד ביציקות בטון לעמודי הפרגולה.
כאן קיימות שתי אסכולות עבודה. יש כאלו שיכניסו את העמודים לתוך יציקת הבטון באדמה ויש כאלו שייצרו יציקת בטון ויחברו את העץ באמצעות ברגי ג'מבו.
שתי האפשרויות חזקות ויציבות, רק יש לשים לב למספר פרטים חשובים.
במידה והחלטתם על הכנסת העץ לתוך הבטון, יש לרכוש קורות עץ ארוכות יותר וגם לקחת בחשבון שפירוק הפרגולה ביום מן הימים תהיה קשה יותר והיא תיחשב למבנה של קבע.
במידה והחלטתם על חיבור באמצעות ברגי ג'מבו, תוכלו לפרק ביום מן הימים את הפרגולה בקלות. בכל מקרה, בשני המקרים מבצעים יציקת בטון ואין זה משפיע באופן חד על מחירי פרגולות המוצעות כיום בשוק.
יצירת שלד עליון
לאחר שהיציקות התייבשו וחוברו עמודי הפרגולה, כעת יש לחבר את החלק העליון וליצור את השלד.
אם מדובר על פרגולה מרובעת או מלבנית, אז לרוב יהיו בה 4 עמודי עץ רחבים ולפעמים במצבים מסוימים 5 או 6 עמודים כאלו.
חיבור לייסטים ועיצוב
על השלד שיצרתם, כעת ניתן לחבר קורות עץ נוספים לבית מעץ. ניתן לבחור בקורות עץ עבים או בלייסטים מעץ עדינים יותר.
חיבור קורות העץ או הלייסטים הוא ללא ספק חלק מהעיצוב והמראה הסופי של הפרגולה שלכם. ניתן ליצור צפיפות גדולה יותר בין הקורות או להחליט על רווחים גדולים יותר.
המאמר באדיבות חברת פרגולות ישראל: https://www.pergolass.co.il
Comments